CTRL + ALT + på Mac

Många Mac-användare, som tidigare har använt PC, saknar ibland funktionen CTRL + ALT + DELETE. Med denna knappkombination kan man enkelt avsluta program som inte svarar eller på annat sätt stör och inte kan avslutas normalt.

Normalt sett kan man på Mac stänga ett program genom att välja ”Avsluta” från programmets meny i menyraden. Om detta inte fungerar, kan man istället försöka med KOMMANDO + OPTION/ALT + ESC. Då kommer nedanstående fönster upp, där du kan välja vilket program som du vill tvångsavsluta.

Tvångsavsluta på Mac

Alternativt kan du också klicka på äpplet i det övre vänstra hörnet och välja ”Avbryt”. Då kommer du till samman fönster som ovan. Du måste dock vara inne i ett Apple-fönster, såsom Finder, annars stänger du bara ner det program som du är inne på för tillfället.

Om du inte hittar det program som du vill avsluta genom ovanstående metod, ska du öppna ”Aktivitetskontroll” som ger en fullständig överblick. Dit kommer du genom att klicka på KOMMANDO + SPACE. Öppna sedan Spotlight.

I Spotlight söker du sedan efter ”Aktivitetskontroll” och klickar på Enter. Där får du en fullständig överblick över alla aktiva processer på din Mac. Välj de processer som du vill avsluta.

Activity Monitor

Kom också ihåg att skydda din Mac mot hot och datorkrasch med MacKeeper. Du kan testa MacKeeper gratis på svenska här.

 

MacKeeper är ett program på svenska som redan används på tusentals Mac datorer världen över. Det har mottagit hundratals så kallade awards, som är utmärkelser mjukvara kan få då den får högsta betyg av experter och användare. Mackeeper är helt gratis att ladda ner och prova.Säkert att installera
MacKeeper är säkert att installera och kontrolleras regelbundet av Norton Antivirus.

Kompatibel med Chrome, Firefox och Explorer