Så öppnar du PC-filer på en Mac

Många av de filer som du har använt på din PC kan enkelt öppnas på en Mac.

Filer med välkända filformat som .mov, .jpg, .mp3 och .avi kan du bara dubbelklicka på och öppna.

Om du har tagit emot en fil via e-post och vill se en förhandsvisning innan du öppnar filen, är ”Quick Look” ett bra alternativ. Detta hittar du till höger om e-postpanelen.

Andra kända filtyper, såsom .wmv, finns det alldeles utmärkta gratisprogram för Mac att tillgå. Här kan du ladda ner och installera VLC Media Player, som är ett användbart program även för många andra saker.

När det gäller .exe-filer, handlar det om program som är speciellt utformade för Windows och som du därför inte kan köra på din Mac.

 

Om du inte …
Om du inte installerar en emulator som t.ex. Parallels för Mac. Sedan kan du installera Windows och köra programmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MacKeeper är ett program på svenska som redan används på tusentals Mac datorer världen över. Det har mottagit hundratals så kallade awards, som är utmärkelser mjukvara kan få då den får högsta betyg av experter och användare. Mackeeper är helt gratis att ladda ner och prova.Säkert att installera
MacKeeper är säkert att installera och kontrolleras regelbundet av Norton Antivirus.

Kompatibel med Chrome, Firefox och Explorer